Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

CAMERA ZIZANIO, ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

«Συμμετοχή σχολείων στη 14η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας – CAMERA ZIZANIO»

Από 29 Νοεμβρίου ως 12 Δεκεμβρίου 2014 θα διεξαχθεί στον Πύργο και άλλες πόλεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας το 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και η 14η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας – CAMERA ZIZANIO.

                Στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ολυμπίας, προβάλλονται και διαγωνίζονται 50 ταινίες επαγγελματιών, μεγάλου και μικρού μήκους, μυθοπλασίας, κινουμένων σχεδίων και ντοκιμαντέρ, από 30 περίπου χώρες από όλο τον κόσμο.  Εκτός από τις προβολές πραγματοποιούνται αφιερώματα και κινηματογραφικά εργαστήρια και πλήθος άλλων παράλληλων εκδηλώσεων.

Στην CAMERA ZIZANIO, προβάλλονται δημιουργίες (μικρού μήκους) παιδιών και νέων από την Ελλάδα και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που έχουν πραγματοποιηθεί είτε στο πλαίσιο σχολικών δραστηριοτήτων, είτε είναι αποτέλεσμα ατομικών πρωτοβουλιών. Διαγωνίζονται σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες: Α. δημιουργίες παιδιών ως 12 ετών, Β. από 13 ως 16 ετών και Γ. από 17 ως 20 ετών.

Όσα σχολεία ή μεμονωμένοι νέοι δημιουργοί επιθυμούν να συμμετάσχουν με ταινία τους στην CAMERA ZIZANIO, μπορούν να ενημερωθούν για τους κανονισμούς που διέπουν το διαγωνισμό στην ιστοσελίδα http://camerazizanio.net και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση  συμμετοχής.
Αιτήσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές ως τις 20 Οκτωβρίου 2014.

Όλοι οι συμμετέχοντες παίρνουν δώρα βιβλία και άλλα υλικά, ενώ ο νέος δημιουργός που θα πάρει το βραβείο καλύτερης ελληνικής ταινίας στην Γ΄ κατηγορία, κερδίζει μια υποτροφία για δωρεάν τριετή φοίτηση στη Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης Λυκούργου Σταυράκου. Επίσης απονέμεται το Βραβείο "Νίκος Καβουκίδης" σε σχολείο, κινηματογραφικό εργαστήριο ή ομάδα νέων ως επιβράβευση για τη συστηματική δράση του στο χώρο της νεανικής οπτικοακουστικής δημιουργίας. Το βραβείο αυτό συνίσταται στην προσφορά όλου του αναγκαίου κινηματογραφικού εξοπλισμού (κάμερες, φώτα, ήχος κλπ) και της απαραίτητης βοήθειας για τη δημιουργία μιας  ταινίας μικρού μήκους με επαγγελματικές προδιαγραφές και σε βίντεο υψηλής ευκρίνειας.

Η συμμετοχή των σχολείων είναι προαιρετική.

Όσα σχολεία θέλουν να πραγματοποιήσουν, με την ευκαιρία του Φεστιβάλ, εκπαιδευτική εκδρομή στην Ολυμπία, μπορούν να πάρουν πληροφορίες από τους διοργανωτές του Φεστιβάλ, στα:

Τηλ. 210/8664470-Φαξ. 210/8662344-E-mail: neanikoplano@gmail.com

Ιστοσελίδες: www.neanikoplano.gr και  http://camerazizanio.net

ΝΕΑΝΙΚΟ ΠΛΑΝΟ – ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΙΑΣ  -  Ρόδου 18 – Αθήνα Τ.Κ. 11252
 

Κανονισμοί:
Η 14η διοργάνωση της Camera Zizanio θα πραγματοποιηθεί από  τις 29 Νοεμβρίου ως τις 6 Δεκεμβρίου 2014 στον Πύργο Ηλείας παράλληλα με το 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους. Αιτήσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές μέχρι τις 10 Οκτωβρίου 2014.
  1. Η συμμετοχή στον Διαγωνισμό σημαίνει αποδοχή, χωρίς επιφυλάξεις, όλων των κανονισμών.
  2. Το Camera Zizanio αποτελείται από τρία τμήματα: το Ευρωπαϊκό (διαγωνιστικό), το Ελληνικό (διαγωνιστικό) και το Διεθνές (πληροφοριακό).
  3. Οι ταινίες των δυο διαγωνιστικών τμημάτων χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με την ηλικία των συμμετεχόντων:
          Α) Ταινίες παιδιών μέχρι 12 ετών.
          Β) Ταινίες νέων από 13 έως 16 ετών.
          Γ) Ταινίες νέων από 17 έως 20 ετών.
  1. Οι ταινίες πρέπει να έχουν δημιουργηθεί το διάστημα των δυο τελευταίων χρόνων
  2. Η διάρκειά τους δεν πρέπει να ξεπερνά τα 10 λεπτά μαζί με τους τίτλους αρχής και τέλους.
  3. Οι ταινίες μπορεί να είναι είτε ατομικές είτε συλλογικές εργασίες (μέσα από εργαστήρια, κινηματογραφικές ομάδες σχολείων, εκπαιδευτικά προγράμματα κλπ.).
  4. Η ιδέα της ταινίας και τα μηνύματα πρέπει να είναι προϊόν των παιδιών. Μπορούν να συμβουλευτούν ενήλικες για τεχνικά ζητήματα και την τελική επεξεργασία της ταινίας. Οι τεχνικές ατέλειες δεν αποτελούν κριτήριο αποκλεισμού μιας ταινίας.
  5. Ταινίες στις οποίες η συμμετοχή των παιδιών είναι μικρότερη του 50% προβάλλονται στο πληροφοριακό τμήμα.
  6. Κάθε σχολείο μπορεί να συμμετάσχει με δυο το πολύ ταινίες.
  7. Δεν υπάρχει περιορισμός στο θέμα. Αποκλείονται μόνο οι ταινίες που περιέχουν ρατσιστικά, φασιστικά ή σεξιστικά μηνύματα.
  8. Οι ταινίες πρέπει να σταλούν σε DVD που μπορεί να αναπαραχθεί σε ένα τυπικό DVD player. (μην στέλνετε ταινίες σε αρχεία avi, quick time η άλλο φορμά)
  9.  Όλες οι ταινίες από την Ελλάδα συμμετέχουν στο Ελληνικό Τμήμα. Προκριματική επιτροπή επιλέγει αυτές που θα διαγωνιστούν και στο Ευρωπαϊκό. Όσες ταινίες επιλεγούν για το Ευρωπαικό τμήμα πρέπει να έχουν αγγλικούς υποτίτλους.
  10. Οι ταινίες θα κριθούν από δυο κριτικές επιτροπές (μια για κάθε διαγωνιστικό  τμήμα ττης Camera Zizanio) και θα είναι μικτές, δηλαδή θα αποτελούνται από ενήλικες και παιδιά. Η απονομή των βραβείων θα γίνει στις 7 Δεκεμβρίου 2013 στη διάρκεια της τελετής λήξης του Φεστιβάλ στον Πύργο της Ηλείας.
  11. Οι δημιουργοί των βραβευμένων ταινιών εκχωρούν στο Φεστιβάλ το δικαίωμα να προβάλλει τις ταινίες τους σε εκδηλώσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.
  12. Για τους συμμετέχοντες στο Ελληνικό τμήμα το Φεστιβάλ μπορεί να αναλάβει τη φιλοξενία των διαγωνιζόμενων μόνο αν εξασφαλίσει τις αναγκαίες χορηγίες.
  13. Για τους συμμετέχοντες στο Ευρωπαϊκό τμήμα καλύπτει τα έξοδα διαμονής ενός ατόμου για κάθε διαγωνιζόμενη ταινία, για πέντε μέρες. Επίσης αναλαμβάνει τη μεταφορά τους από την Αθήνα στον Πύργο. Δεν καλύπτει αεροπορικά εισιτήρια. Σε όλους τους διαγωνιζόμενους παρέχει ελεύθερη είσοδο σε όλες τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Ολυμπίας και δωρεάν όλα τα έντυπα.
  14. Για να πάρετε μέρος στην Camera Zizanio πρέπει:
-          Να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής (Για κάθε ταινία συμπληρώνετε ξεχωριστή αίτηση συμμετοχής).
- Να στείλετε με e-mail μια ή δυο φωτογραφίες της ταινίας σε ηλεκτρονική μορφή (αρχειο jpg – προτιμώμενη ανάλυση 300dpi)
-          Να  στείλετε ένα DVD της ταινίας με το ταχυδρομείο στη διεύθυνση Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας (για την Camera Zizanio) Οδός Ρόδου 18, 11252 Αθήνα, είτε ένα ψηφιακό αρχείο χρησιμοποιώντας κάποια υπηρεσία όπως το wetransfer.com
  1. Όλα τα υλικά πρέπει να φτάσουν στα γραφεία του Φεστιβάλ το αργότερο δέκα ημέρες μετά τη λήξη της υποβολής των αιτήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου